NASA maakte een lijst van 18 luchtzuiverende planten voor in huis

NASA maakte een lijst van 18 luchtzuiverende planten voor in huis

Groene kamerplanten kwamen in de jaren ’70 helemaal in zwang: bloeiende plantjes maakten plaats voor grote sierbladeren en de ficus was niet aan te slepen. Ook het bekende bonsaiboompje sierde menig interieur.

Inmiddels zijn kamerplanten niet meer weg te denken uit het interieur. Fijn, want naast dat groen in huis rustgevend werkt, zorgen planten ook voor schonere lucht in je huis. Ze filteren namelijk op verontreinigende en giftige stoffen.

Onderzoek van NASA

Dat zegt de NASA die onderzoek deed naar planten die de lucht thuis of op kantoor het schoonst houden. Misschien ken je het wel, na een hele dag thuis of op kantoor heb je last van je luchtwegen, hoofdpijn of geïrriteerde ogen. Dit kan te maken hebben met stoffen en gassen die binnenshuis of in kantoor voorkomen omdat er mee schoongemaakt wordt, zoals ammonia.

Ook formaldehyde waar sommige meubels of kasten mee bewerkt worden, kan gezondheidsklachten geven. Zo zijn er nog meer chemische stoffen die niet goed voor ons zijn zoals benzeen (in plastic, verf en pesticiden), trichlooretheen (o.a. in lak en printerinkt) en xyleen (o.a. in tabaksrook en uitlaatgassen).

Klik hier als je het volledige onderzoek door wilt lezen (Engels): Luchtzuiverende planten – onderzoek NASA

18 planten voor schonere lucht

Omdat een schone lucht heel belangrijk is voor je algehele gezondheid heeft NASA 18 soorten planten geïdentificeerd die zorgen voor een gezondere lucht: verschillende palmsoorten en klimplanten, graslelie, aglaonema, treurvijg, gerbera, epipremnum aureum, flamingo lelie, leliegras, dracaena, sansevieria, lepelplant en chrysanten. Genoeg keuze dus, en er zitten ook wat onderhoudsvrije exemplaren tussen voor de mensen zonder al te groene vingers.

Hieronder vind je het uitgebreide overzicht van de NASA met de vervuilende stoffen en gezondheidsklachten en alle 18 zuiverende planten op een rijtje.

 

 

Via: Paradijsvogelsmagazine & Lifehacker

Laat een reactie achter